ГоловнаБлогиБлог Николая Мельника

Ракові клітини єврооптимізму

Специфіка хвороби раку полягає у тому, що клітини, які починають ділитись, не розпізнаються організмом як ворожі і, відповідно, організм не задіює імунну систему для боротьби з ними. Як наслідок, починається розростання злоякісної пухлини та метастази. Злоякісна пухлина не завжди приводить до смерті живого організму, але лікування є доволі складним та довготривалим процесом.

В Україні є розповсюдженою думка, що раковою пухлиною нашої держави є «корупція», і якщо уявити українську державу звичайним живим організмом, то ця хвороба дійсно не дає йому розвиватись. І саме через це, не дивлячись на дорослий 25-річний вік, Україна більше схожа на рахітного підлітка, ніж на здорового атлета. Імунною системою у даному випадку виступає громадянське суспільство, яке намагається знищити цю пухлину, але, як не дивно, після чергової такої спроби корупція тільки розростається.Чому так відбувається? Чому організм не розпізнає ракові клітини, які після кожної революції починають рости в геометричній прогресії, переростаючи в метастази, які душать державу і прирікають її на довгу та мученицьку смерть? Адже Україна, як сукупність державного апарату та народу, прекрасно знає про свою хворобу, ба більше того - вона розуміє, що це може бути смертельно, але нічого не може зробити.

Фото: Макс Требухов

Я роблю висновок, що після кожної тимчасової перемоги імунітету над хворобою, ракові клітини шляхом мутації приймають форму, яка визначається імунітетом (громадським суспільством), як «не ворожа».

Взимку 2004р. такі клітини прийняли форму помаранчевих «любих друзів», навесні 2014р. ці клітини перетворились у «найємів», «семенченків» та «парасюків». Вони поволі і поступово зайняли своє місце в багатостраждальному тілі України та стали стовпами відновлення корупційної хвороби. Особисто я ніяким чином не хочу звинуватити жодного з шановних (чи не дуже) депутатів у корупційних діяннях, адже для цього ми створили НАБУ, яке поки боїться навіть власної тіні, не говорячи вже про тінь самого ПОПорошенка. Все ж будемо сподіватись, що в Ситника рано чи пізно з’являться ознаки київського тортику.

Також звертаю вашу увагу на те, що перша ракова клітина, яка тільки з’являється в організмі, є злоякісною за суттю, а не за формою, але саме вона породжує інші клітини, які вбивають і без того хворобливий організм нашої держави.

Перебування всіх цих ряджених комбатів, активістів та блогерів у складі політичних сил, за яких ракова пухлина корупції збільшилась в рази і поволі паралізує саме тіло нашої держави, тільки заважає громадському суспільству чітко визначити хворобу, та повести з нею війну на винищення. Адже на кожного Кононенка знайдеться свій Наєм, а на кожного Мартиненка - Гаврилюк.

І якщо перефразувати, то громадянське суспільство, як імунітет від хвороб у тілі України, зможе тільки тоді піти у наступ на корупцію, коли чітко визнає, що колишні улюблені клітини - тепер частина цієї зарази, а відповідно - ворожі так само, як і будь яка складова корупційної пухлини.

Всі реляції наших тушкованих народних обранців та грантоїдних «єврооптимістів» мають лише одну мету – продовження паразитування на тілі України, продовження формування хибного образу представників громадянського суспільства, у той час, як вони давно вже до нього не відносяться. І поки громадянське суспільство, поки кожен із нас, не зрозуміє, що злоякісну пухлину можна тільки видалити з усіма її клітинами, навіть дуже няшними та фейсбукпродвинутими, доти вона буде розростатись, знищуючи організм нашої держави.

Николай Мельник Николай Мельник , Политический эксперт аналитической группы "Левиафан"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram