ГоловнаСвіт

Гарріс позбавила Трампа переваги у 7 ключових штатах, ‒ опитування Bloomberg

Віцепрезидентка викликала хвилю ентузіазму серед молодих, темношкірих та латиноамериканських виборців.

Гарріс позбавила Трампа переваги у 7 ключових штатах, ‒ опитування Bloomberg
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Фото: Колаж Financial Times

Відповідно до останнього опитування Bloomberg News, Камала Гарріс позбавила Дональда Трампа переваги у ключових семи штатах США.

Видання зазначає, що віцепрезидентка викликала хвилю ентузіазму серед молодих, темношкірих та латиноамериканських виборців.

Гарріс підтримали 48% виборців проти 47% за Трампа ‒ у хитких штатах, які, ймовірно, вирішать результат виборів в листопаді. 

“Це кращий показник, ніж двобальний дефіцит президента Джо Байдена до того, як він вибув із перегонів. Віцепрезидентка від Демократичної партії випередила свого конкурента від Республіканської партії в Арізоні та Неваді та більше ніж подвоїла перевагу Байдена над Трампом у Мічигані”, ‒ зазначає видання.

Результати опитування свідчать про те, що Гарріс має шанс знову зібрати коаліцію виборців, яка привела президента Барака Обаму до Білого дому, і має чіткіший шлях до перемоги, ніж Байден, який намагався зміцнити демократичну базу. Після трохи більше тижня після того, як Гарріс стала імовірною кандидаткою демократів у президента, опитування дає перші натяки на те, що історичний гамбіт партії, який витіснив чинного президента з голосування, має ефект, на який сподівалися політики.

Водночас у перегонах сторони зараз мають однакові шанси. Загалом у всіх досліджуваних штатах ‒ Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсіні ‒ розрив між кандидатами є у межах статистичної похибки опитування.

  • Reuters написав, що Гарріс менше ніж за тиждень визначиться з тим, хто стане її віцепрезидентом.
  • За інформацією Bloomberg, у короткий список кандидатів потрапили сенатор від Арізони Марк Келлі, губернатор Пенсільванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волз. 
  • Делегати національного з’їзду Демократичної партії зустрінуться віртуально, щоб затвердити Гарріс як свого кандидата в президенти, а також її напарника. Точну дату голосування ‒ між 1 і 7 серпня ‒ визначать співголови з’їзду.
  • З’їзд демократів розпочинається в Чикаго 19 серпня.
  • Минулого тижня республіканець Дональд Трамп оприлюднив свого обранця на посаду віцепрезидента ‒ сенатора-популіста від Огайо Джея Д. Венса.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram