ГоловнаПраво

США готують нове правило щодо експорту іноземного обладнання для чипів до Китаю, ‒ Reuters

Виключенням стануть низка країн-союзників.

США готують нове правило щодо експорту іноземного обладнання для чипів до Китаю, ‒ Reuters
Фото: ek.ua

Адміністрація Джо Байдена планує наступного місяця оприлюднити нове правило, яке розширить повноваження США щодо припинення експорту обладнання для виробництва напівпровідників з деяких іноземних країн китайським виробникам мікросхем.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Але поставки від союзників, які експортують ключове обладнання для виробництва мікросхем, включно з Японією, Нідерландами та Південною Кореєю, стануть виключенням, що обмежить вплив цього правила.

Таким чином, це не вплине на основних виробників мікросхем, таких як ASML і Tokyo Electron.

За словами одного з джерел, це правило, яке є розширенням так званого “правила про прямий іноземний продукт”, заборонить приблизно 7 китайським фабрикам, що перебувають в центрі найскладніших процесів виробництва мікросхем у Китаї, отримувати експорт із багатьох країн.

Країни, експорт яких постраждає, включають Ізраїль, Тайвань, Сінгапур і Малайзію.

Прагнучи перешкодити проривам у галузі суперкомп'ютерів та штучного інтелекту, які могли б принести користь китайській армії, США запровадили експортний контроль на чіпи та обладнання для їх виробництва для Китаю у 2022 та 2023 роках. 

Нове правило, яке зараз лише готується, показує, як Вашингтон прагне чинити тиск на напівпровідникову промисловість Китаю, що бурхливо розвивається, але без протидії союзників, зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram