ГоловнаСвіт

Вертоліт іранського президента здійснив жорстку посадку. Інформації про стан Райсі немає, ‒ ЗМІ (оновлено)

На місце події прибули рятувальники.

Вертоліт іранського президента здійснив жорстку посадку. Інформації про стан Райсі немає, ‒ ЗМІ (оновлено)
Фото: EPA/UPG

В Ірані зазнав аварії один із трьох вертольотів у кортежі президента країни Ібрахіма Райсі. Офіційної інформації про стан президента немає. Керівник МВС Ірану Ахмад Вахіді підтвердив аварію вертольота конвою Раїсі.

Про це повідомляють Bloomberg та Reuters з посилання на іранські ЗМІ та державне телебачення.

За попередньою інформацією, гелікоптер, на борту якого перебував президент Райсі, здійснив жорстку посадку. До місця події вже прямують рятувальні команди. Інцидент стався внаслідок густого туману в регіоні, що ускладнює роботу рятувальних команд.

Повітряний кортеж Райсі складався з трьох гелікоптерів з високопосадовцями, включно з міністром закордонних справ Хоссейном Амірабдоллахіаном. 

Пошук гелікоптера президента "може зайняти час" через складні погодні умови, заявив міністр внутрішніх справ Ахмад Вахіді.

Кортеж Райсі, ймовірно, потрапив в аварію біля азербайджанського міста Джульфа, пише nv.ua з посиланням на іранське інформагентство IRIB.

ЗМІ повідомили, що деяким із супутників президента на гелікоптері вдалося зв’язатися з центром, однак, судячи із заяви очільника МВС, зв’язку з президентом ще немає.

Раніше в неділю Райсі зустрівся зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим для урочистого відкриття спільно побудованої дамби на кордоні між двома країнами. Інцидент стався, коли Райсі поверталавя з іранської провінції Східний Азербайджан.

Доповнення. Згодом у BBC News Україна уточнили, що на борту вертольота президента також були губернатор провінції Східний Азербайджан і міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіан.

Проводиться великомасштабна пошукова операція за участю рятувальників Червоного Півмісяця, військовослужбовців та поліцейських. Керівник МВС Ірану Ахмад Вахіді підтвердив аварію вертольота конвою Ібрахіма Раїсі. Він заявив, що погані погодні умови заважають рятувальникам дістатися місця події.

Іранське агентство Tasnim повідомило, що два з трьох гелікоптерів з кортежу президента Ірану Ебрахіма Раїсі благополучно дісталися пункту призначення. Вони перевозили іранських міністрів енергетики Алі Акбара Мехрабіяна та міністра доріг та міського розвитку Мехрдада Базрпаша.

Що могло статися з гелікоптером, на якому був президент Ірану, залишається незрозумілим.

  • Ібрахім Райсі, ультраконсервативний священнослужитель, який переміг на президентських виборах в Ірані в 2021 році, вважався фаворитом на наступника верховного лідера аятолли Алі Хаменеї. На цих виборах він отримав підтримку найвищого рівня релігійного та військового істеблішменту Ірану та віддав усі державні установи країни та важелі влади в руки прихильників жорсткої лінії.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram