ГоловнаСвіт

Олаф Шольц зустрінеться з Байденом для обговорення допомоги Україні, - ЗМІ

Зустріч має відбутись протягом другого тижня лютого.

Олаф Шольц зустрінеться з Байденом для обговорення допомоги Україні, - ЗМІ
Зустріч Олафа Шольца та Джозефа Байдена

У першій половині лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц планує відвідати Вашингтон, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом. На зустрічі вони планують обговорити додаткову допомогу Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Щоб обговорити плани до того, як вони будуть публічно оголошені, планується провести двосторонню зустріч у Білому домі протягом другого тижня лютого”, - йдеться у повідомленні з посиланням на двох людей, знайомих із ситуацією, які побажали залишитися анонімними.

Прес-секретарі Шольца не відповіли відразу на прохання прокоментувати заплановану зустріч, а представники Білого дому відмовилися від коментарів.

  • Голова уряду Німеччини Олаф Шольц та президент України Володимир Зеленський перебувають в інтенсивному обміні думками з приводу безпекових питань.
  • Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вони обговорили збільшення оборонної допомоги на 2024 до 8 млрд євро.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав європейські країни збільшити обсяги поставок озброєнь Україні, побоюючись, що допомога з боку США може припинитися.
  • 20 січня радники президента Байдена попередили лідерів Конгресу, що Росія невдовзі зможе перемогти у війні без допомоги від США.

  • Республіканці в Сенаті намагаються забезпечити підтримку двопартійної “угоди про кордон”, яка передбачає також виділення 60 млрд доларів для України попри те, що спротив цій угоді колишнього президента Дональда Трампа ускладнила її ухвалення.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram