ГоловнаСвіт

США запровадили санкції проти 22 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із Кремлем

Під санкції потрапила російська мережа, яку очолює торговець зброєю з Росії та Кіпру Ігор Зіменков. 

США запровадили санкції проти 22 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із Кремлем
Фото: Наша Нива

У санкційний список потрапили 22 фізичні та юридичні особи у кількох країнах. Вони пов’язані з мережею, що допомагала РФ обходити запроваджені раніше санкції та підтримувала її оборонний комплекс.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США.

Обмеження спрямовані проти російської мережі, яку очолює торговець зброєю з Росії та Кіпру Ігор Зіменков. 

Учасники "мережі Зіменкова" брали участь у проектах, пов'язаних із російським оборонним комплексом. Зокрема, йдеться про постачання високотехнологічних пристроїв Росії після 24 лютого 2022 року.

Також окремі учасники "мережі Зіменкова" підтримували підсанкційні державні російські оборонні підприємства "Рособоронекспорт" і державну корпорацію "Ростех". Вони є ключовими для російського військово-промислового комплексу.

За даними Мінфіну США, Ігор Зіменков та його син Джонатан вели листування з підсанкційними російськими оборонними компаніями. Також вони брали участь у численних угодах з продажу російських засобів кібербезпеки та гелікоптерів в інші країни.

Ігор Зіменков також підтримував білоруський військово-промисловий комплекс, та сприяв торгівлі підсанкційного білоруського оборонного підприємства “Белспецвнештехника” у Латинській Америці.

У Мінфіні США повідомили, що "мережа Зіменкова" використовувала підставні компанії для переміщення грошей всередині мережі.

"Усе майно та частки у власності зазначених осіб, що розташоване у Сполучених Штатах, у володінні чи під контролем осіб США, заблоковане. Крім того, блокуються будь-які організації, які належать, прямо чи опосередковано, 50 або більше відсотками одній чи кільком заблокованим особам," - повідомили в Міністерстві фінансів США. 

Учасникам мережі та пов'язаним із нею особам і компаніям заборонено проводити будь-які фінансові транзакції на території США.

Нагадаємо, Сполучені Штати вжили нових торговельних обмежень щодо семи іранських компаній за виробництво безпілотників, які Росія використовувала для нападу на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram