ГоловнаСвіт

Великобританія надішле Україні новий пакет озброєння: безпілотники, боєприпаси та протитанкові комплекси

Також поставлять артилерійську зброю.

Великобританія надішле Україні новий пакет озброєння: безпілотники, боєприпаси та протитанкові комплекси
Фото: Міноборони України у Facebook

Великобританія надішле Україні ще більше озброєння, зокрема безпілотників та протитанкових комплексів.

Про це оголосив міністр оборони Бен Воллес, повідомляє The Guardian.

За його словами, артилерійських знарядь українцям поставлять кілька десятків, а протитанкової зброї – 1600 одиниць.

"Разом із нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна", – сказав Воллес. 

Фото: Міноборони України у Facebook

Окрім того, британці надішлють контрбатарейні радіолокаційні системи, сотні безпілотників і понад 50 000 боєприпасів.

Бен Воллес уточнив, що Великобританія також поставить в Україну сотні дронів і ще сотні одиниць протитанкової зброї найближчими тижнями, повідомляє у Facebook Міноборони України.

“Понад двадцять 155-мм самохідних установок M109 і тридцять шість 105-мм артилерійських установок L119 незабаром надійдуть зі Сполученого Королівства, – повідомив Бен Уоллес сьогодні в оновленому звіті до парламенту.

Сполучене Королівство також надасть безпілотники, включно з сотнями повітряних боєприпасів.

Фото: Міноборони України у Facebook

Наразі в Україну відправлено 6 900 одиниць протитанкової зброї NLAW, Javelin, Brimstone та іншої, а також 16 000 артилерійських снарядів, шість машин Stormer із зенітно-ракетним комплексом Starstreak та сотні ракет.

Сполучене Королівство також поставило морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин і велику кількість нелетальної допомоги, включно з понад 82 000 шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів і понад 5 000 приладів нічного бачення.

Фінансування, завдяки якому військова підтримка Сполученого Королівства та ширша регіональна діяльність з початку війни досягають 2,3 млрд фунтів стерлінгів, ознаменує новий етап у підтримці міжнародної спільноти, що дозволить Україні вийти за межі захисту від незаконного російського вторгнення та розпочати наступальні операції.

Наступний етап військової підтримки, який оплачується за рахунок цього додаткового фінансування, включатиме ще більш досконалі системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати та інноваційне нове обладнання для електронної боротьби.

Фото: Міноборони України у Facebook

Також Сполучене Королівство розпочало масштабну навчальну операцію для українських сил, потенціал якої дає можливість підготувати до 10 000 солдатів.

Міністр оборони нещодавно відвідав деяких із перших українських військовослужбовців, які беруть участь у програмі, яка проходить на Північному Заході, Південному Заході та Південному Сході Великобританії. 

Нагадаємо, Великобританія також навчає українських військових. За словами Воллеса, ці тренування пройдуть 10 000 військовослужбовців України. На початку липня на британську територію для навчання прибула перша група.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram