ГоловнаСвіт

Партія Путіна отримала конституційну більшість на виборах до Держдуми РФ (оновлено)

Правляча "Єдина Росія" отримує понад 300 мандатів.

Партія Путіна отримала конституційну більшість на виборах до Держдуми РФ (оновлено)
Фото: vestikavkaza.ru

Партія "Єдина Росія" перемогла на виборах до Державної думи Російської Федерації і зберегла в новому складі парламенту конституційну більшість.

Дані сайту ЦВК Росії свідчать, що правляча партія набирає приблизно 315-320 мандатів. Це трохи менше, ніж у попередньому скликанні Думи, але зберігає за нею можливість ухвалювати будь-які рішення, не озираючись на інші партії.

Після підрахунку 90% протоколів "Єдина Росія" отримує 49,47% крісел у Держдумі по федеральному округу. За нею йде Комуністична партія РФ з 19,41%, ЛДПР Жириновського - з 7,50%, "Справедлива Росія - Патріоти - За правду" (СПРЗ) - з 7,37%.

Також до Думи проходить "новачок" - партія "Нові люди", яка наразі отримує 5,42% голосів. Цю партію створив засновник Faberlic Олексій Нечаев, але її пов'язують з Кремлем та наближеними до Путіна братами Ковальчуками.

Якщо вона все-таки подолає 5%-ий прохідний бар'єр, російський парламент стане п'ятипартійним.

Крім того, після підрахунку 90% протоколів ДВК по одномандатних округах "Єдина Росія" отримує 199 місць у парламенті, в дев'яти округах лідирують представники КПРФ, в восьми - кандидати від СПРЗ.

Партії ЛДПР, "Родина", "Партія Росту" і "Громадянської платформи" матимуть по одному мандату. Також у Думу проходять п'ять самовисуванців.

Вибори в Держдуму VIII скликання відбуваються в РФ за змішаною системою - 225 депутатів обираються за партійними списками, 225 - за одномандатними округами.

Голосування відбувалося протягом 17-19 вересня. Наразі підрахунок голосів триває.

Україна планує визнати ці вибори нелегітимними.

По-перше, Росія проводить вибори на окупованій території Криму і Севастополя, обираючи там загалом 229 депутатів, тобто більшість від конституційного складу Держдуми (225 по списках і 4 - по округах). А по-друге, на цих виборах також голосували мешканці окупованих районів Донбасу. Раніше в Росії заявили, що 150 тисяч жителів ОРДЛО проголосували на виборах до Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram