ГоловнаСвіт

У мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей взяли участь максимум 200 осіб

Правоохороцні очікували утричі більше учасників.

У мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей взяли участь максимум 200 осіб
Фото: golosameriki.com

Кількість правоохоронців та журналістів переважила кількість учасників мітингу "Справедливість для J6" (Justice for J6) на підтримку людей, заарештованих після захоплення Капітолію в січні 2021 року.

Мітинг відбувся у суботу, 18 вересня біля Капітолію у Вашингтоні,  пише reuters.com.

В акції взяли участь від 100 до 200 протестувальників з символікою воєнізованого угруповання ультраправих “Три відсотки”. Журналісти зі свого боку кажуть, що учасників було лише півсотні.

Девізом демонстрантів було гасло "Справедливість для J6", тобто для ув'язнених учасників штурму Капітолію 6 січня.

Організатори прогнозували, що на мітинг прийде 700 осіб, тому сотні офіцерів патрулювали територію Капітолію і паркан навколо будівлі, а війська Національної гвардії перебували в резерві.

Попри те, що учасників зібралося небагато між ними та їхніми опонентами спалахували суперечки. Поліція Капітолію повідомила про чотири арешти, зокрема у натовпі затримали активіста з пістолетом та чоловіка з великим ножем.

Нагадаємо, 6 січня біля Конгресу США відбулись масові акції протесту, які вилились у штурм будівли Капітоію. В результаті заворушень загинули 5 людей, зокрема 1 правоохоронець.

Палата представників США звинуватила Дональда Трампа у підбурюванні натовпу, згодом нижня палата оголосила йому імпічмент. Втім Сенат США виправдав експрезидента.

У серпні через атаку на Капітолій на Трампа подали до суду семеро поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram