ГоловнаСвіт

Губернатора Нью-Йорку звинуватили в сексуальних домаганнях

Він відкинув звинувачення на свою адресу.

Губернатора Нью-Йорку звинуватили в сексуальних домаганнях
Ендрю Куомо
Фото: EPA/UPG

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо сексуально домагався кількох жінок. Про це йдеться у звіті генерального прокурора штату за підсумками розслідування, передає CNN.

Офіс з'ясував, що Куомо переслідував нинішніх і колишніх державних службовців, а також низку жінок поза урядом штату, заявила генеральний прокурор Нью-Йорку Летиція Джеймс.

За даними слідства, Куомо здійснював "небажані і неконсенсуальні дотики" і робив коментарі "навіювального" сексуального характеру. Така поведінка створила “вороже робоче середовище для жінок”.

За словами генерального прокурора Нью-Йорка, поведінка Куомо містить ознаки порушень багатьох федеральних законів.

У звіті генерального прокурора також йдеться, що дії Куомо не обмежувалися лише представниками його персоналу, а поширювалася і на інших державних службовців, а також на громадськість.

Зі свого боку Ендрю Куомо відкинув ці звинувачення. "Я хочу, щоб ви знали безпосередньо від мене, що я ніколи нікого не торкався неналежним чином і не робив недоречних сексуальних домагань", - сказав Куомо у своєму виступі у вівторок.

Двоє сенаторів Конгресу США від Нью-Йорку вже закликали Куомо подати у відставку, а речниця Білого дому Джен Псакі назвала ці звинувачення "огидними".

Нагадаємо, минулого місяця посла Молдови в Росії Володимира Головатюка відкликали в Кишинів на невизначений термін для консультацій та оцінки діяльності дипломатичної місії. Також буде оцінено аспекти його поведінки. За даними молдовських ЗМІ, Головатюк виявився причетним до скандалу сексуального характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram