ГоловнаСвіт

Штурм Капітолію США: двох чоловіків судитимуть через застосування газу проти поліцейського

За даними слідства вони застосували проти трьох офіцерів “невстановлений, але потужний хімічний агент”.

Штурм Капітолію США: двох чоловіків судитимуть через застосування газу проти поліцейського
Фото: wall.alphacoders.com

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення двом чоловікам, які застосували сльозогінний газ до трьох співробітників поліції Капітолію під час штурму будівлі 6 січня.

Один з цих правоохоронців помер наступного дня.

Про це повідомляє Reuters.

Джуліану Хатеру та Джорджу Таніосу пред’явлені кілька обвинувачень, серед яких - напад на сили поліції зі смертоносною зброєю. За даними слідства вони застосували проти трьох офіцерів “невстановлений, але потужний хімічний агент”.

Одного з таких офіцерів, Брайана Сікніка, згодом доставили до лікарні і наступного дня він помер.

Наразі Хатер і Таніос не звинувачуються у вбивстві Сікніка. Причина смерті поліцейського офіційно досі не встановлена. Джерело агентства в правоохоронних органах, знайоме з цим питанням, повідомило, що слідство ще має встановити, чи несуть безпосередньо Таніос або Хатер відповідальність за смерть поліцейського.

Наразі понад 300 людей звинувачені в участі в заворушеннях біля Капітолію США 6 січня. Минулого тижня Міністерство юстиції заявило, що має намір пред'явити звинувачення більш ніж 100 новим фігурантам.

Нагадаємо, 6 січня біля Конгресу США відбулись масові акції протесту, які вилились у штурм будівли Капітоію. В результаті заворушень загинули 5 людей, зокрема 1 правоохоронець.

Палата представників США звинуватила Дональда Трампа у підбурюванні натовпу, згодом нижня палата оголосила йому імпічмент. 

Втім Сенат США виправдав експрезидента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram