ГоловнаСвіт

У Латвії російськомовний телеканал оштрафували на 16 тис. євро за фейки про коронавірус

На Першому Балтійському розповідали про низький рівень заразності коронавірусної інфекції.

У Латвії російськомовний телеканал оштрафували на 16 тис. євро за фейки про коронавірус
Фото: EPA/UPG

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) оштрафував на 16 тисяч євро російськомовний телеканал за поширення недостовірної інформації про коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

За даними Нацради, неправдиву інформацію про коронавірус транслювали на Першому Балтійському каналі у випусках "Здоров'я" від 27 грудня і "Жити здорово!" від 30 грудня минулого року. Зокрема, глядачам розповідали про низький рівень заразності коронавірусної інфекції. Факт поширення фейків підтвердило МОЗ республіки і місцевий Центр профілактики та контролю захворювань.

"Рада наклала на Перший Балтійський канал максимальний штраф у розмірі 10 тисяч євро за передачу "Здоров'я" від 27 грудня. За порушення в програмі "Жити здорово!" від 30 грудня - штраф у розмірі 6 тисяч євро", - йдеться в повідомленні.

У NEPLP вважають, що фейкова інформація у цих програмах може збільшити ризик поширення інфекції серед населення і особливо сприяти інфікуванню людей похилого віку та дітей. Інформація, що вводить в оману, може мотивувати їх не дотримуватися встановлених державою обмежень. Це, в свою чергу, може призвести до неконтрольованого поширення коронавірусу.

Раніше повідомляли, що Латвія заборонила російський телеканал за мову ненависті проти України.

Також Латвія заборонила в'їзд російському пропагандисту Соловйову за "глорифікацію нацизму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram