ГоловнаСвіт

У Боснії українця звинуватили у перевезенні мігрантів

Чоловік перевозив вісьмох мігрантів - трьох з Афганістану і п'ятьох з Пакистану.

У Боснії українця звинуватили у перевезенні мігрантів
Лагерь для мигрантов возле г. Мория на острове Лесбос, Греция.
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Боснії і Герцеговини висунула звинувачення проти громадянина України в контрабанді і перевезенні восьми мігрантів з Афганістану та Пакистану.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на боснійське видання BHRT.

В обвинувальному висновку вказано, що власник українського паспорта на ім’я Рувіма Хлабеца наприкінці квітня перевозив вісьмох мігрантів - трьох з Афганістану і п'ятьох з Пакистану, які незаконно в'їхали в Боснію і не виконали умов для законного проживання і пересування в країні.

Чоловіка звинувачують у тому, що він перевозив мігрантів в автомобілі, орендованому в муніципалітеті Прозор-Рама, і їхав у напрямку міста Біхач, що недалеко від кордону з Хорватією, яка входить в ЄС.

Поліцейські зупинили автомобіль на півдорозі і затримали українця.

У повідомлені відзначено, що Рувім Хлабец народився в 1998 році в місті Рівне.

Нагадаємо, у листопаді минулого року біля берега Італії в бухті Роччелла-Іоніка затримали яхту з 74 нелегальними мігрантами з Іраку.  Екіпаж складався з двох українців 1980 і 1988 років народження. За сприяння нелегальній міграції італійська поліція заарештувала наших співвітчизників.

У березні 2019 року Держприкордонслужба України в Луганській області припинила переправлення нелегальних мігрантів з Азії. Групу мігрантів і переправників (громадян України) затримали на кордоні з Росією, поблизу села Розсипне.

Раніше в Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів затримали 120 громадян України, 42 з них уже засуджені до тривалих термінів від 8 до 25 років відбування покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram