ГоловнаСвіт

"Мрія" доставила 150 тонн масок і засобів захисту в Париж

Це другий рейс транспортника після півторарічної перерви.

Фото: https://cfts.org.ua

Літак "Авіаліній Антонова" Ан-225 "Мрія" виконав другий рейс з Китаю в Європу з доставки вантажів медичного призначення в рамках боротьби з пандемією коронавірусу. 19 квітня транспортник доставив 150 тонн масок і засобів захисту в Париж, передає ЦТС.

"Рейс в аеропорт Париж-Ватри виконувався з Тянцзіня з проміжною посадкою на дозаправку в Алмати. Після вильоту з казахстанського аеропорту Ан-225 також приземлявся в аеропорту Баку (Азербайджан)", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як поінформували в ДП "Антонов", на цей раз у китайської сторони виникла затримка під час навантаження. Через це літак прилетів до Франції на день пізніше спочатку запланованої дати.

Нагадаємо, "Мрія" більше року перебувала на технічному обслуговуванні і модернізації.

З 11 квітня Ан-225 знову піднявся в повітря, ставши шостим літаком "Авіаліній Антонова", які задіяні у перевезенні вантажів для боротьби з COVID-19. Частина цих рейсів п'ять літаків Ан-124-100 "Руслан" виконують за програмою стратегічних вантажних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь НАТО і ЄС.

14 квітня "Мрія" доставила до Польщі 96 тонн захисних костюмів і масок.

Ан-225 був створений для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" в Казахстан. Крім того, літак планувався для використання як повітряна стартова платформа для космічних запусків. Програма з будівництва літака була згорнута у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесено в книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики за своєю злітною масою (600 тонн), масою перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритних розмірів, дальності польоту (понад 14 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram