ГоловнаСвіт

США нададуть бізнесу тримісячні податкові канікули через коронавірус

Постраждалим компаніям влада також надаватиме позики під низький відсоток.

США нададуть бізнесу тримісячні податкові канікули через коронавірус
Фото: wall.alphacoders.com

США нададуть громадянам, малому і середньому бізнесу тримісячні податкові канікули, щоб пом'якшити економічні наслідки коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

У своєму зверненні до громадян президент Дональд Трамп анонсував фінансову підтримку малим підприємствам і вразливим верствам населення, а також податкові послаблення.

"Я дав доручення органам, що відповідають за діяльність малого бізнесу, в рамках наявних у них можливостей забезпечити надання капіталу і ліквідності для компаній, постраждалих від коронавірусу", - сказав Трамп.

Він також зазначив, що влада надаватиме позики під низький відсоток, щоб дозволити компаніям у постраждалих штатах подолати економічні труднощі, спричинені вірусом.

"Я прошу Конгрес збільшити фінансування цієї програми на додаткові $50 млрд", - заявив Трамп.

Нагадаємо, раніше Трамп оголосив про закриття кордонів для тих, хто в'їжджає з Європи, терміном на 30 днів. Він також звинуватив ЄС у недостатньо рішучій боротьбі з коронавірусом SARS-CoV-2.

4 березня Трамп підписав указ про виділення $8 млрд на боротьбу з коронавірусом, запевнив, що все під контролем, і закликав громадян зберігати спокій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram