ГоловнаСвіт

Росія заявила, що не причетна до авіаудару в Сирії, де загинули турецькі військові

Міноборони РФ стверджує, що це сирійська армія обстріляла військових, які "опинилися в бойових порядках загонів терористів".

Росія заявила, що не причетна до авіаудару в Сирії, де загинули турецькі військові
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що російська сторона не причетна до авіаударів на північному заході Сирії, в результаті яких загинули турецькі військовослужбовці.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на оборонне відомство.

"Авіація Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії в районі населеного пункту Бехун не застосовувалася", - йдеться в заяві.

Одночасно Міноборони РФ визнало, що під обстріл сирійської армії в провінції Ідліб дійсно потрапили турецькі військові, які "опинилися в бойових порядках загонів терористів", а Анкара не попереджала про їх місцезнаходження.

У заяві також сказано, що атака сталася в районі населеного пункту Бехун. "При цьому, згідно з переданими турецькою стороною російському Центру примирення (Центр примирення ворогуючих сторін у Сирії, структура російського угруповання, - ред.) координатами, жодних підрозділів турецьких збройних сил у районі населеного пункту Бехун не було і не повинно було бути", - йдеться в заяві Міноборони РФ.

Нагадаємо, в сирійській провінції Ідліб у результаті авіаудару сил режиму Башара Асада, підтримуваного Росією, загинули понад 30 турецьких військовослужбовців.

Через ситуацію в сирійському Ідлібі Туреччина скликала екстрене засідання Ради НАТО, яке відбудеться сьогодні, 28 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram