ГоловнаСвіт

Туреччина закликає світ заборонити авіаперельоти над Сирією

Над провінцією Ідліб запропоновано встановити безпольотною зону.

Туреччина закликає світ заборонити авіаперельоти над Сирією
Фото: voanews.com

Туреччина закликала міжнародну спільноту ввести заборону на польоти над Сирією для захисту цивільних осіб від авіаударів урядових сил.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначають, що офіційна Анкара вимагатиме від цивілізованих країн (США, Європейського Союзу і НАТО, а також країн-членів "Великої сімки") і загалом від міжнародних організацій ввести заборону на польоти авіації над Ідлібом. Про це заявив голова управління зі зв'язків адміністрації турецького президента Фахреттін Алтун.

За його словами, над сирійською провінцією запропоновано встановити безпольотною зону, де не мають права перебувати літаки, безпілотники та інші літальні засоби. На думку турецької влади, вони можуть становити потенційну загрозу і для розташованих у зоні конфлікту солдатів, і для мирних жителів.

Нагадаємо, Туреччина скликала екстрене засідання НАТО через ситуацію в сирійському Ідлібі. Раніше повідомлялося, що в результаті авіаудару сил режиму Башара Асада, підтримуваного Росією, загинули понад 30 турецьких військовослужбовців.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що "з глибоким занепокоєнням" спостерігає за ескалацією на північному заході Сирії і закликає припинити вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram