ГоловнаСвіт

На світових фондових ринках відбулося найсерйозніше падіння з 2008 року через коронавірус

Трейдери побоюються, що спалах захворювання підірве світову економіку.

На світових фондових ринках відбулося найсерйозніше падіння з 2008 року через коронавірус
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Фінансові ринки по всьому світу падають шостий день поспіль на тлі побоювань трейдерів і інвесторів, що спалах коронавірусу Covid-19 підірве світову економіку.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У майже 50 країнах світу зафіксовано вже понад 80 тис. випадків захворювання і більш ніж 2800 смертей. Більшість хворих і померлих - у Китаї.

За підсумками торгів у четвер, 27 лютого, американський індекс Dow Jones упав одразу на 1200 пунктів, втративши загалом 4,4%; це найрізкіше падіння в історії. Індекс S&P 500 також утратив 4,4%, а Nasdaq - 4,6%. Лондонський FTSE закінчив торги на 3,5% нижче, а японський Nikkei впав більш ніж на 2%.

Тижневі втрати на ринках у США і Європі стали найсерйознішими з 2008 року, коли вибухнула світова фінансова криза. Усього ж за останні шість днів акції компаній по всьому світу знизилися в ціні на 3,6 трильйона доларів.

Падіння індексів триває, поки чергові країни світу вводять заходи для боротьби зі спалахом: людям рекомендують відмовитися від подорожей, призупиняється робота різних підприємств, у магазинах набагато менше покупців.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу скоординувати зусилля в боротьбі з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram