ГоловнаСвіт

Китай виділив на боротьбу з коронавірусом понад $10 млрд

Кошти будуть спрямовані на діагностику захворювання і лікування заражених коронавірусом.

Китай виділив на боротьбу з коронавірусом понад $10 млрд
Фото: EPA/UPG

Китай виділив на боротьбу з коронавірусом понад 10 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Міністерства фінансів КНР.

Зазначається, що всі рівні уряду Китаю виділили на боротьбу з коронавірусом загалом 71,85 млрд юанів - понад 10,2 млрд доларів. Кошти будуть спрямовані на діагностику захворювання і лікування заражених коронавірусом.

Крім того, ці кошти будуть використані для того, щоб "жоден регіон Китаю не зіткнувся з фінансовими обмеженнями під час вжиття заходів проти спалаху коронавірусу".

Раніше повідомлялося, що Центробанк Китаю має намір підтримати економіку країни на 156 млрд євро.

Нагадаємо, Іспанія і Британія зафіксували нові випадки зараження вірусом 2019-nCoV. Станом на 9 лютого, китайський вірус підхопили дві людини в Іспанії та чотири в Британії.

Також раніше стало відомо про першого зараженого українця. Громадянин України заразився коронавірусом на лайнері Diamond Princess, членом екіпажу якого він є. За даними Міністерства охорони здоров'я Японії, у нього немає серйозних симптомів. На сьогодні судно перебуває на карантині в Японії, всього на ньому 70 хворих коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram