ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Японії знову заявив про бажання "відверто" поговорити з Кім Чен Ином

Ключові питання зустрічі - викрадання японських громадян і ядерний і ракетний розвиток КНДР.

Прем'єр-міністр Японії знову заявив про бажання "відверто" поговорити з Кім Чен Ином
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про бажання беззастережно та неупереджено поговорити з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Про це повідомляє South China Morning Post.

На зустрічі Сіндзо Абе має намір вирішити емоційну суперечку з приводу минулих викрадень японських громадян агентами Пхеньяна.

"Для нашої країни більш ніж важливо бути активними у вирішенні цієї проблеми. Ми не зможемо зламати оболонку взаємної недовіри між Японією і Північною Кореєю, якщо я не зіткнуся безпосередньо з Кімом. Я сподіваюся, що він є лідером, який може прийняти стратегічне і гнучке рішення про те, що краще для його країни", - цитує видання прем'єра.

Крім того, "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що на Генасамблеї ООН Абе заявив, що ще одне з ключових питань зустрічі - ядерний і ракетний розвиток КНДР.

"Ми також сподіваємося вирішити питання про сумне минуле двох країн і нормалізувати відносини. Це наша незмінна мета", - зазначив прем'єр-міністр Японії.

Виступаючи на Генасамблеї ООН, Абе підтримав підхід до переговорів з КНДР президента США Дональда Трампа і зазначив, що його метод, коли лідери беруть участь у відвертих переговорах і намагаються вирішити нагальні проблеми, - змінив механізм спілкування з Північною Кореєю.

Нагадаємо, подібну заяву про відверту розмову з лідером КНДР Сіндзо Абе робив також у травні цього року.

Крім того, в серпні КНДР здійснила щонайменше 7 запусків ракет, що викликало занепокоєння з боку Південної Кореї і Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram