ГоловнаСвіт

Північна Корея здійснила другий за тиждень запуск балістичних ракет

Південна Корея не виключає і подальших запусків ракет.

Північна Корея здійснила другий за тиждень запуск балістичних ракет
Фото: Yonhap

Генштаб Південної Кореї заявив, що Північна Корея знову провела запуск двох балістичних ракет малої дальності. Про це повідомляє агентство YouHap.

«У середу Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності біля свого східного узбережжя», - сказано в повідомленні.

Зазначають, що перша ракета була запущена о 5:06 ранку за місцевим часом, а друга - о 5:27 ранку (о 23:06 за київським), з району Кальмі, неподалік від північно-східного порту Вонсан.

Обидві ракети пролетіли близько 250 кілометрів на приблизній висоті 30 км і впали в море. Міністр оборони Південної Кореї Чжон Кенду зазначив, що ракети відрізнялися від попередніх моделей, запущених Північною Кореєю минулого тижня.

Військові підкреслили, що дії КНДР не сприяють зниженню напруженості в регіоні, і закликали до їх припинення, однак не виключають подальших пусків ракет, зберігаючи бойову готовність.

Нагадаємо, менш ніж тиждень тому 25 липня Північна Корея запустила дві балістичні ракети. Південна Корея стверджує, що цей крок КНДР спрямований на посилення позиції Пхеньяна на майбутніх ядерних переговорах зі Сполученими Штатами.

Наприкінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова. При цьому взаємини між США і Північною Кореєю залишаються під питанням, оскільки лідери цих країн провели вже два саміти про денуклеаризацію, але так і не зуміли дійти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram