ГоловнаСвіт

Трамп офіційно оголосив про початок передвиборної кампанії в США

Президент США виступив на мітингу своїх прихильників в Орландо.

Трамп офіційно оголосив про початок передвиборної кампанії в США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у вівторок увечері офіційно оголосив про початок передвиборної кампанії 2020 року.

Він заявив про це, відкриваючи багатотисячний мітинг своїх прихильників в Орландо (штат Флорида), передає "Голос Америки".

Разом із Трампом у мітингу взяли участь перша леді Меланія Трамп, віце-президент Майк Пенс і представники адміністрації.

На президентському літаку в Орландо також прибули сенатори Рік Скотт і Марко Рубіо, які представляють Флориду, прес-секретар Сара Сандерс, яка оголосила про свою відставку невдовзі (вона написала у Twitter, що це її останній політ на борту президентського літака як прес-секретаря Білого дому), сенатор Ліндсі Грем і директор Білого дому з комунікацій у соцмережах Ден Скавіна. В аеропорту їх зустріли губернатор Флориди Рон Де Сантіс і його дружина Кейсі.

Першим на мітингу виступив віце-президент Майк Пенс. Він піднявся на трибуну стадіону Amway Center зі своєю дружиною Карен Пенс.

"Повернулися робочі місця, повернулася впевненість у собі, і завдяки керівництву президента Дональда Трампа повернулася Америка. Ми тільки починаємо", - сказав він.

Президент Трамп почав промову у звичайній манері - він розкритикував ліберальні ЗМІ і заявив, що журналісти, які пишуть фейкові новини, обов'язково "напишуть про порожній стадіон" на цьому заході.

Президент США підкреслив, що вибори 2016 року "були визначальним моментом в американській історії". Після 30 хвилин промови Трамп оголосив про офіційне висунення кандидатом у президенти від Республіканської партії.

"Ми будемо продовжувати робити Америку великою, а потім ми, звичайно, будемо підтримувати велич Америки. Саме тому сьогодні ввечері я, стоячи перед вами, оголошую про офіційний початок моєї кампанії з переобрання на посаду президента Сполучених Штатів. Обіцяю вам, що я ніколи, ніколи вас не підведу", - сказав Трамп.

Під час свого виступу він також заявив, що його попередник президент Барак Обама "нічого не зробив", коли його поінформували про російське втручання у вибори 2016 року. Потім він звинуватив демократів у небажанні змиритися з висновками розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори.

Тим часом, пише видання, більшість американців (54%), згідно з новим соцопитуванням SSRS, вважають, що Трамп виграє вибори у 2020 році і буде переобраний на другий термін. Серед причин популярності Трампа найчастіше називають стан економіки (26%). Звинувачують президента у брехні (про це сказали 13% учасників дослідження) і расизмі (11%).

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що основними його суперниками на виборах США 2020 року будуть сенатор штату Вермонт Берні Сандерс і колишній віце-президент Джо Байден.

На початку березня Байден заявив про готовність балотуватися на виборах США 2020 року. Він має імідж прихильника України і в адміністрації Обами відповідав за розвиток відносин між країнами. Торік Байден розповів про телефонний дзвінок Віктору Януковичу, після якого той утік з України.

Сандерс заявив про наміри балотуватися в президенти США ще в лютому. Сенатор називає Трампа "брехуном, расистом, сексистом, гомофобом і ксенофобом". Також він визнав, що нинішня кампанія буде дуже сильно відрізнятися від минулих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram