ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Саксонії виступив за скасування санкцій проти Росії

Також Кречмер запросив Путіна до Саксонії.

Прем'єр-міністр Саксонії виступив за скасування санкцій проти Росії
Премьер-министр Саксонии Михаэль Кречмер
Фото: n-tv.de

Прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія в Німеччині Міхаель Кречмер піддався жорсткій критиці через висловлювання про те, що санкціям проти Росії пора покласти край. Про це пише Немецкая волна.

З президентом Росії Володимиром Путіним Кречмер зустрівся в п'ятницю, 7 червня, на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Після зустрічі з главою Кремля Кречмер заявив, що Росія є стратегічно важливим партнером для Німеччини.

"Для поліпшення відносин ми повинні покласти край санкціям", - висловився німецький політик.

Посол України в ФРН Андрій Мельник розкритикував заклик Кречмера, назвавши політика "недолугим", і висловив нерозуміння "безцеремонної тяги до Путіна".

"Дуже шкода спостерігати, що у саксонського прем'єра зміщений не тільки зовнішньополітичний, але і моральний компас", - цитує Мельника видання Bild.

У матеріалі також йдеться, що на зустрічі Кречмера з Путіним у Санкт-Петербурзі мовилося, головним чином, про економічні санкції проти Росії і трубопровід "Північний потік-2".

Крім того, він запросив президента РФ до Саксонії.

Реагуючи на заяви Кречмера, міністр економіки ФРН Петер Альтмайєр, також присутній на ПМЕФ, підкреслив, що уряд ФРН не раз висловлював свою позицію з приводу санкції щодо РФ, які повинні так довго залишатися в силі, поки існують причини їх введення.

При цьому він зазначив, що думки, відмінні від цього, є "нормальним випадком для демократії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії.

Санкційна політика ЄС щодо Росії включає три незалежних блоки: візові обмеження проти російських громадян, економічні секторальні санкції проти низки російських держкомпаній нафтового, оборонного та фінансового секторів, а також обмежувальні заходи проти Криму. Всі ці пакети були введені протягом 2014 року після анексії Криму і введення російської армії на Донбас.

Санкції будуть діяти до 23 червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram