ГоловнаСвіт

Путін на міжнародному форумі розповів про "входження Запорізької Січі до складу Російської імперії"

"Згодом Україна сформувалася на околиці імперії".

Путін на міжнародному форумі розповів про "входження Запорізької Січі до складу Російської імперії"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін під час Петербурзького міжнародного економічного форуму назвав українців і росіян одним народом і додав, що спочатку "не було ніякої України". Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Я вважаю, що білоруси, росіяни та українці - єдиний народ, багато разів про це говорив. Свого часу не було ніякої України. Коли Запорізька Січ увійшла до складу Російської імперії, вони ж не входили як українці, а як росіяни. Там визначалося що? Історія, мова, віра, релігія. І всі вважали себе росіянами. Потім з розвитком Україна формувалася на околиці імперії. Близькість до європейської культури, до католицького світу, часткове входження цих територій у католицьку Польщу в частини населення сформувало бажання ближче бути до тієї частини Європи. Цілком законне бажання, насправді нічого тут немає поганого", - заявив Путін.

Також він додав, що перед Першою світовою війною країни, які готувалися до конфлікту з Росією, "почали розвивати ідею української ідентичності, розхитуючи свого потенційного супротивника, намагалися його розділити, щось від нього віддерти".

"Ну і в частини населення дійсно сформувалася власна ідентичність. Нічого тут страшного немає, це природний процес. Тому ми ставимося до цього з розумінням і повагою", - сказав президент РФ.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін назвав Володимира Зеленського "хорошим актором", але для державних справ у нього мало досвіду і знань. Також лідер РФ висловив надію "коли-небудь познайомитися із Зеленським".

У березні 2014 року Росія анексувала автономну республіку Крим, а навесні і влітку 2014 року окупувала частину Донецької і Луганської областей. Проти Росії діють численні міжнародні санкції через агресію щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram