ГоловнаСвіт

Додон відмовився розпускати парламент Молдови

Напередодні Конституційний суд ухвалив відповідну постанову.

Додон відмовився розпускати парламент Молдови
Игорь Додон во время визита в Москву
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що в суботу не підписуватиме указ про розпуск парламенту і призначення дати дострокових виборів, який напередодні видав Конституційний суд. Про це він сказав на спеціально скликаній прес-конференції, пише Інтерфакс.

Додон зіслався на положення ст. 85 Конституції, яка говорить, що "в разі неможливості формування уряду або блокування протягом трьох місяців прийняття законів президент після консультацій з парламентськими фракціями має право розпустити парламент".

"Я знаю, що є і рішення КС про те, що президент зобов'язаний розпустити парламент. Але знову ж таки - тільки після консультацій з фракціями. Жодне положення не зобов'язує президента розпускати парламент негайно. І я не буду розпускати парламент негайно", - сказав Додон.

"Не будемо поспішати. У понеділок я запрошу всі фракції парламенту для проведення консультацій", - повідомив президент.

Нагадаємо, напередодні Конституційний суд Молдови видав постанову про розпуск парламенту країни. Згідно з роз'ясненням, парламент повинен був завершити формування уряду до 7 червня включно (протягом 90 днів після виборів).

Парламентські вибори в Молдові пройшли 24 лютого 2019 року за змішаною системою: 50 депутатів обрали за партійними списками, 51 - в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram