ГоловнаСвіт

Трамп назвав Місяць частиною Марса

Президент США схибив у зверненні до NASA.

Трамп назвав Місяць частиною Марса
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп назвав Місяць частиною Марса. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

Американський лідер закликав НАСА перестати говорити про польоти на Місяць і зосередитися на більш масштабних програмах, таких як політ на Марс, уточнивши, що Місяць є його частиною.

"Незважаючи на всі гроші, які ми витрачаємо, NASA не повинно говорити про політ на Місяць - ми зробили це 50 років тому. Вони повинні бути зосереджені на набагато більших речах, які ми робимо, в тому числі на Марсі (частиною якого є Місяць)", - написав президент США.

Користувачі соцмережі висміяли висловлювання американського лідера: "7 червня 2019 року. День, коли Місяць став частиною Марса", "Ми вибрали в президенти хлопця, який знає астрономію гірше від мого чотирирічного сина". Деякі користувачі спробували пояснити Трампу різницю між Місяцем і Марсом на картинках. "Я знаю, що читання - це не зовсім твоє, тому ось трохи картинок! Оця червона кругла штука - Марс. Біла кругла штука менша - це Місяць", - написав користувач.

Фото: скріншот

Нагадаємо, у 2018 році США відправили на Марс міжпланетний космічний апарат InSight. Метою місії було вивчення геологічної історії Червоної планети, в тому числі пошук можливих слідів життя. Сполучені Штати також збиралися відправити туди астронавтів до 2030 року, однак НАСА поки що не має докладного плану місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram