ГоловнаСвіт

США ввели нові санкції проти Ірану

Обмеження введено через фінансову підтримку Корпусу вартових ісламської революції.

США ввели нові санкції проти Ірану
Фото: investigator.org.ua

Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції щодо Ірану. Обмеження торкнулися підприємств нафтохімічного комплексу країни, в тому числі найбільшого в Ірані нафтохімічного холдингу, за фінансову підтримку Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), передає Голос Америки.

Пентагон звинуватив КВІР у здійсненні 12 травня атаки на узбережжі Об'єднаних Арабських Еміратів, в результаті якої постраждали два саудівські танкери, корабель ОАЕ і норвезький танкер.

Нові санкції передусім стосуються великого іранського холдингу Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC). Компанію звинуватили у фінансовій підтримці КВІР, у віданні якого перебуває іранська ракетно-ядерна програма.

Під санкціями також опинилися 39 дочірніх компаній PGPIC, а також торгові агенти холдингу в інших країнах. PGPIC і його підрозділи контролюють 40% іранського нафтохімічного виробництва. Крім того, на частку холдингу припадає половина всього іранського експорту нафтохімічних продуктів.

9 травня США вже ввели санкції проти Ірану, які стосуються виробництва сталі, алюмінію, міді й заліза. Документ передбачає обмеження і проти виробників металів в Ірані, і проти тих, хто торгує продукцією іранського походження.

Новим санкціям США передувало рішення Ірану припинити виконання деяких зобов'язань щодо ядерної угоди.

У квітні США оголосили іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram