ГоловнаПолітика

Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії

"Ми будемо вимагати від Росії поважати Мінські домовленості і виконувати їх".

Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії
Фото: 24tv.ua

Європейський Союз твердо має намір продовжити економічні санкції щодо Російської Федерації через її агресію проти України.

Про це заявив заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішніх зв'язків Педро Серрано під час форуму з питань безпеки у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Європейський Союз твердо налаштований на підтримку територіальної цілісності України. Ми підтримуємо Україну в політичному і економічному плані, в тому числі підтримуємо шляхом санкцій (проти Росії - ред.), і ми продовжимо це робити", - зазначив європейський дипломат.

Він підкреслив, що така політична лінія Євросоюзу буде зберігатися.

"Ми будемо вимагати від Росії поважати Мінські домовленості і виконувати їх. Це постійна політика Європейського Союзу", - підкреслив Серрано.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що постпреди Євросоюзу погодили продовження російських санкцій ще на рік. Санкції будуть діяти до 23 червня 2020 року.

Нагадаємо, санкційна політика ЄС щодо Росії включає три незалежних блоки: візові обмеження проти російських громадян, економічні секторальні санкції проти низки російських держкомпаній нафтового, оборонного та фінансового секторів, а також обмежувальні заходи проти Криму. Всі ці пакети були введені протягом 2014 року після анексії Криму і введення російської армії на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram