ГоловнаПолітика

Кучма пов'язав критику ініціативи заборони вогню у відповідь з передвиборною кампанією

Представник України в ТКГ закликав політиків думати про майбутнє, а не "боротися за булаву і вішати ярлики".

Кучма пов'язав критику ініціативи заборони вогню у відповідь з передвиборною кампанією
Фото: president.gov.ua

Другий президент України, представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає критику ініціатив заборони вогню у відповідь і зняття економічної блокади Донбасу передвиборною кампанією.

Про це він повідомив на брифінгу.

"Часто коментарі з'являються такі, що коли дивишся, то думаєш, хто ж їх породив? Звичайно, їх породжують тоді, коли потрібно десь палиці в колеса вставити... Давайте не перекручувати ситуацію. Я розумію, що зараз передвиборна кампанія і багатьом хочеться поставити владу в незручне становище. Влада нібито говорить зрозумілі речі, а це комусь не подобається", - сказав він.

Кучма закликав політиків думати про майбутнє, а не "боротися за булаву і вішати ярлики".

"Ми стали для Європи не зовсім цікавими. За цей час Європа нам чимось допомогла? Чим ми з ними торгуємо? Сировиною? З іншим нас не пускають. У нас війна, а ми боремося за булаву і кожен намагається показати, що він найкращий, замість вирішення головної проблеми. Кожен документ, який Президент вносить до парламенту, блокується. Давайте разом думати про завтрашній день, а не про те, які ярлики повісити один на одного", - сказав він.

Кучма також погодився з президентом Володимиром Зеленським, що найважливішим є питання миру.

Напередодні Леонід Кучма в Мінську заявив, що в угоду про введення в районі бойових дій на Донбасі режиму тиші треба внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь.

Нагадаємо, Леонід Кучма вийшов з переговорного процесу в Мінську в жовтні 2018 року. 3 червня президент Зеленський знову призначив Кучму вести переговори з Росією з питань звільнення Донбасу та Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram