ГоловнаСвіт

Конгрес США оприлюднив законопроект про санкції проти "Північного потоку 2"

Про підготовлювані санкції повідомлялося 14 травня.

Конгрес США оприлюднив законопроект про санкції проти "Північного потоку 2"
Конгресс США обнародовал законопроект о санкциях против "Северного потока 2"
Фото: ritmeurasia.org

Конгрес США оприлюднив законопроект про санкції щодо фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік 2", пише Інтерфакс-Україна.

Санкції пропонується вводити проти компаній, які на тих чи інших умовах надають свої судна для прокладання нафтопроводу на глибині від 100 футів нижче від рівня моря. Також обмеження можуть поширюватися на страховиків таких суден.

Згідно із законопроектом, президент США може ввести щодо порушника п'ять і більше видів санкцій.

Документ передбачає, серед іншого, відмову у видачі візи директорам і акціонерам з контрольним пакетом акцій в компаніях із санкційного списку, заборону на проведення платежів і угод з нерухомістю в юрисдикції США, а також на інвестиції в капітал. Крім того, може вводитися заборона на експорт товарів і технологій для компанії, яка потрапила під санкції.

Учасникам будівництва "Північного потоку 2" також загрожує заборона на укладення контрактів з урядом США для постачання товарів і послуг.

Фінансовим інститутам США можуть забороняти видавання кредитів на загальну суму понад $10 млн протягом 12 місяців.

Про підготовлювані санкції проти будівництва "Північного потоку 2" повідомлялося 14 травня.

Газопровід "Північний потік-2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників з РФ зі споживачами в Європі. Його планова протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Проект реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram