ГоловнаСвіт

Три відомих альпіністи загинули при сході лавини в Канаді

Вони здійснювали сходження на Хоус Пік маршрутом, який був пройдений тільки один раз.

Три відомих альпіністи загинули при сході лавини в Канаді
Хоус Пик
Фото: Gripped.com

Три відомих альпіністи Джесс Роскеллі, Давид Лама і Хансйорг Ауер загинули під час сходження на Хоус Пік (3295 м) в Канаді в Національному парку Банф. ВВС повідомляє, що їх тіла вже знайшли.

Пошуки альпіністів почалися в минулу середу, 17 квітня, після того як батько Джесса Роскеллі повідомив рятувальникам, що група не вийшла на зв'язок в обумовлений час. Після початку пошуків стало ясно, що шанси знайти живими альпіністів дуже невеликі.

Все вказувало на те, що альпіністи потрапили у велику лавину, яка, швидше за все, змела їх у вівторок під час сходження на Хаус Пік. Як повідомила влада Канади, рятувальники бачили на шляху проходження групи сліди лавини, що недавно зійшла.

Проведення пошуково-рятувальної операції ускладнювалося важкими погодними умовами.

Троє альпіністів здійснювали сходження на Хоус Пік - найвищу вершину хребта Вапутік (Канадські Скелясті гори) - за маршрутом M16. Цей надзвичайно складний маршрут був пройдений тільки одного разу - в березні 1999 року альпіністами Баррі Бланшаром, Скоттом Бакесом і Стівом Хаусом.

Фото: instagram.com/jessroskelley

Загиблі - 36-річний американець Джесс Роскеллі і австрійці - 28-річний Давид Лама і 35-річний Хансйорг Ауер - входили в число кращих альпіністів світу.

Хансйорг Ауер отримав популярність після проходження вільним лазанням складного маршруту по південній стіні гори Мармолада (Італія). Давид Лама звернув на себе увагу в 2006 році, коли став наймолодшим переможцем чемпіонату світу зі скелелазіння. В кінці минулого року він скоїв одиночне сходження на Лунаг Рі (Непал).

Джесс Роскеллі в 2003 році став наймолодшим американцем, які вчинили сходження на Еверест. На той момент Роскеллі було 20 років. Батько альпініста - Джон Роскеллі - піднімався на Хоус Пік в 1970-х роках, проте за іншим маршрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram