ГоловнаСвіт

Командувач ВМС США в Європі та Африці закликав РФ звільнити українських моряків

Агресія Росії є "загрозою регіону, Європі та США і стабільності міжнародного порядку".

Командувач ВМС США в Європі та Африці закликав РФ звільнити українських моряків
Командующий ВМС США в Европе и Африке Джеймс Фогго
Фото: nato.int

Спроба Росії взяти контроль над Азовським морем є одним з найяскравіших прикладів агресивності Росії. Про це заявив командувач ВМС США в Європі та Африці адмірал флоту США Джеймс Фогго. Він закликав Росію негайно звільнити захоплених в Азовському морі українських моряків, передає Голос Америки.

"Протягом останніх п'яти років Росія намагалася перекроїти кордони за допомогою сили. Найбільшими прикладами цього є незаконна анексія Росією Криму та її спроба взяти контроль над Азовським морем. Мене це турбує", - заявив адмірал ВМС США.

Американський військовий зазначив, що Росія намагається контролювати Азовське море не тільки за допомогою перешкоджання доступу до нього України, а й обмежуючи доступ вантажним суднам з інших частин світу.

Офіційний Twitter ВМС США в Європі і Африці також зазначив, що, на думку Фогго, агресія Росії стосується не тільки України, а є "загрозою регіону, Європі і США та стабільності міжнародного порядку".

Раніше у березні Сполучені Штати, країни ЄС і Канада ввели скоординовані санкції проти осіб, пов'язаних з нападом на три українські судна поруч з Керченською протокою 25 листопада 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram