ГоловнаСвіт

У Європарламенті підтримали антиросійські поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2"

Далі документ має бути схвалений на пленарній сесії Європейського парламенту і в Раді ЄС.

У Європарламенті підтримали антиросійські поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2"
Фото: pikabu.ru

Комітет Європарламенту з промисловості, досліджень та енергетики підтримав у понеділок проект поправок в газовій директиві ЄС, що стосуються проекту газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє прес-служба комітету в Twitter.

Згідно з повідомленням, проект підтримали 33 члени комітету, 8 виступили проти.

Далі документ має бути схвалений на пленарній сесії Європейського парламенту і в Раді ЄС. Очікується, що євродепутати розглянуть питання в квітні.

Потім всі країни ЄС повинні включити нові правила у свої національні законодавства.

У зв'язку з будівництвом газопроводу Єврокомісія ще в 2017 році запропонувала внести зміни в європейську Газову директиву. Згідно з пропозицією Брюсселя, на газопроводи з третіх країн в ЄС повинні поширюватися ті самі правила, що і на трубопроводи всередині ЄС. Одне з них: постачальник газу не може бути одночасно власником газопроводу, а його оператор зобов'язаний надавати доступ до нього іншим постачальникам.

В ЄС хочуть, щоб поправки в директиві набули чинності до запуску "Північного потоку-2". Очікується, що газопровід введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

12 березня Європарламент під час пленарної сесії в Страсбурзі ухвалив резолюцію із закликом зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram