ГоловнаСвіт

США розкритикували рішення ЄС виділити фінансову допомогу Ірану

"Це рішення є неправильним посланням в неправильний час".

США розкритикували рішення ЄС виділити фінансову допомогу Ірану
Фото: EPA/UPG

США розкритикували рішення Євросоюзу виділити 18 мільйонів євро для допомоги Ірану. Про це заявив спецпредставник США по Ірану Брайан Хук в суботу, 25 серпня, повідомляє Reuters.

"Це рішення є неправильним посланням в неправильний час. Допомога від європейських платників податків дає можливість режиму продовжувати нехтувати потребами свого народу", - заявив Хук.

Він додав, що виділені гроші замість допомоги населенню Ірану будуть використані для терористичної діяльності.

"Більше грошей в руках аятолли, ще більше грошей для здійснення вбивств у тих же самих європейських країнах", - зазначив Хук.

У четвер Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану, її загальний обсяг може становити 50 мільйонів євро, пише DW. Відзначається, що ці кошти повинні допомогти Ірану впоратися з американськими санкціями і переконати керівництво країни дотримуватися так званої ядерної угоди.

Нагадаємо, на початку серпня США відновили масштабні економічні санкції проти Ірану і компаній, які співпрацюють з ним через те, що той нібито не виконує умови ядерної угоди. В ЄС висловили жаль з приводу цих санкцій, у відповідь Євросоюз ввів закон, що захищає від санкцій європейські компанії, які ведуть бізнес з Іраном.

Раніше "шістка" міжнародних посередників (США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина) та Іран узгодили спільний комплексний план дій щодо остаточного врегулювання ядерного питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram