ГоловнаСвіт

Син Трампа виклав у мережу переписку, що стосується Росії

За даними NYT, Трамп-молодший зустрічався з юристом з РФ.

Син Трампа виклав у мережу переписку, що стосується Росії
Дональд Трамп-младший
Фото: EPA/UPG

Син президента США Дональд Трамп-молодший оприлюднив електронне листування, з якого випливає, що росіяни дійсно пропонували йому компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон, повідомляє Бі-бі-сі.

У вівторок Дональд Трамп-молодший виклав у "Твіттер" переписку, супроводивши її заявою.

"Прагнучи до повної відкритості, я публікую повну електронну переписку з Робом Голдстоуном про зустріч 9 червня 2016 року. Перше повідомлення від 3 червня 2016 року надіслано Робом і стосувалося прохання від Еміна [Агаларова] - людини, яку я знав з часу конкурсу краси Міс Всесвіт 2013 року, що проводився під Москвою. Емін і його батько [Араз Агаларов - прим. Бі-бі-сі] володіють дуже шанованою компанією у Москві. Я думав, що інформація, яка у них є - це компромат про Гілларі Клінтон. Спочатку я хотів просто поговорити телефоном, але, коли це не вийшло, мені сказали, що у Нью-Йорку буде жінка (з інформацією), і попросили з нею зустрітися.

Жінка, як вона сама вже заявила публічно, не була офіційним представником [російського] уряду. І, як ми вже сказали, у неї не було для нас інформації, вона хотіла поговорити про політику усиновлення та про списки Магнітського. Для контексту додам, що це сталося до того, як почалася нинішня заклопотаність з приводу Росії. І, як заявив сьогодні пресі Роб Голдстоун, зустріч була "найнеймовірнішою нісенітницею, яку я коли-небудь чув, і мене це по-справжньому схвилювало", - йдеться у заяві Трампа-молодшого.

Як випливає з опублікованого листування, Роб Голдстоун повідомив Трампу-молодшому про наявність компрометуючих документів про зв'язок Гілларі Клінтон з Росією на прохання Еміна Агаларова, сина російського бізнесмена і власника групи компаній Crocus Group Араза Агаларова.

Як йдеться у листі Роба Голдстоуна від 3 червня, якийсь "королівський прокурор" Росії зустрівся з Аразом Агаларовим і повідомив тому про наявність подібної компрометуючої інформації. Тема електронного листа від Голдстоуна вказана як "Росія - Клінтон, конфіденційна інформація".

"Це частина кампанії влади Росії з метою допомогти Трампу перемогти на виборах", - йдеться у тому ж листі Голдстоуна до Трампа-молодшого.

У п'ятницю New York Times написала, що за кілька місяців до перемоги Трампа на президентських виборах його син Дональд Трамп-молодший, зять Джаред Кушнер та (на той момент) голова виборчого штабу Пол Манафорт зустрілися у "Трамп-тауер" з російським юристом Наталією Весельніцькою, яка - відповідно до New York Times - "пов'язана з Кремлем".

У неділю газета повідомила, що вчотирьох вони обговорювали компромат на кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. А в понеділок New York Times завдала вирішального удару, заявивши, що Трамп-молодший перед зустріччю з Весельніцькою припускав, що джерелом компромату на Клінтон є російська влада.

Сама ж Весельніцька у інтерв'ю телеканалу NBC у вівторок заявила, що ніколи не працювала і не була пов'язана з російською владою і ніяк не брала участі у можливому втручанні Росії у американський виборчий процес. Вона, за її словами, лише лобіювала скасування санкцій проти росіян у США.

Зараз і ФБР, і Конгрес США розслідують можливе втручання Росії у президентську кампанію у Сполучених Штатах і намагаються зрозуміти, чи вступили будь-які члени команди Трампа у змову з Кремлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram