ГоловнаСвіт

Майк Пенс, імовірно, дистанціюється від команди Трампа, - Newsweek

Пенс заявив, що не знав про зустріч Трампа-молодшого з російським адвокатом.

Майк Пенс, імовірно, дистанціюється від команди Трампа, - Newsweek
Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс, імовірно, дистанціюється від президента через розслідування про зв'язки з Росією щодо союзників Дональда Трампа.

Як повідомляє видання Newsweek, напередодні Пенс опублікував заяву про те, що не знав про зустріч Дональда Трампа-молодшого з російським адвокатом Наталією Весельницькою, яка могла передати йому компрометуючу інформацію про суперницю його батька на виборах президента Гілларі Клінтон.

У заяві Пенса, озвученій його прес-секретарем, йдеться, що віце-президент не знав про цю зустріч і "не фокусується на розповідях про передвиборну кампанію, особливо тих, які відбулися в той час, коли він приєднався до кампанії".

Як зазначає видання, це може свідчити про те, що в Пенса немає впевненості в команді Трампа і він, можливо, вважає, що розслідування імовірних зв'язків Росії з кампанією Трампа не припиниться найближчим часом.

Крім того, в останні кілька днів віце-президент провів закриті зустрічі з донорами і консервативними політичними лідерами, повідомляє The New York Times. Його прес-секретар відкинув припущення журналістів, що на цих зустрічах не обговорювали фандрайзинг. 

"Майк Пенс - головний командний гравець і кожен день працює, щоб допомогти президенту домогтися успіху", - сказав Times адвокат з Індіанаполіса Роберт Т. Гранд, який був присутній на червневій вечері з Пенсом.

"Було багато людей, з якими, якби ви були віце-президентом, ви хотіли б зустрітися: керівники компаній, інші урядові лідери, люди з минулих адміністрацій, а не тільки донори, - пояснив адвокат. - Будь-яка адміністрація, колишня і нинішня, зацікавлена в тому, щоб познайомитися з людьми. Якщо ви є діючим президентом і віце-президентом, то це частина того, що ви робите".

Про зв'язки передвиборного штабу Трампа з Росією йшлося в опублікованій у січні доповіді, складеній екс-агентом британських спецслужб Крістофером Стилом. У досьє, складеному на замовлення опонентів Трампа, стверджувалося, що члени його штабу регулярно зустрічалися з російськими чиновниками і що в Москви є компрометуючі матеріали про президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram