ГоловнаСвіт

ООН назвала число потенційних мігрантів у світі

60% потенційних мігрантів у країни Євросоюзу - з Африки.

ООН назвала число потенційних мігрантів у світі
Мигранты
Фото: EPA/UPG

У світі 710 млн людей хочуть переїхати в інші країни на постійне місце проживання, 23 млн уже готуються зробити цей крок.

Про це свідчать підсумки опитування, проведеного організацією Gallup у 160 країнах на замовлення Міжнародної організації з міграції, повідомляє агентство "Анадолу".

"Згідно з опитуванням, США є привабливою країною для мігрантів. За ними йдуть Великобританія, Саудівська Аравія, Франція, Канада, Німеччина і Південна Африка", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, третина опитаних мріє переїхати в країни, що розвиваються. Більшість мігрантів становлять вихідці з Нігерії, Індії та Демократичної Республіки Конго. Разом з тим, автори дослідження з'ясували, що частка дорослого населення, яке бажає емігрувати, в світовому масштабі становить лише піввідсотка. Це переважно молоді самотні чоловіки, які проживають у містах і, як правило, мають середню освіту.

60% потенційних мігрантів у країни Євросоюзу - з Африки. Цікаво, що кількість людей, які бажають переїхати до Німеччини, з 2010-го по 2015 рік зросла на 60%.

Автори дослідження вважають, що дані щодо числа людей, які бажають виїхати зі своєї країни, можуть служити доволі надійним орієнтиром для визначення реальних міграційних потоків. Водночас наміри не завжди втілюються в життя - з різних причин, часом не залежних від самих людей. Причому розрив між бажаним і дійсним різниться від країни до країни, йдеться в опитуванні. Так, у Фінляндії свої наміри здійснюють кожні вісім із десяти потенційних мігрантів.

Нагадаємо, в червні лідери країн ЄС не змогли досягнути домовленості про розподіл біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram