ГоловнаСвіт

Голову штабу Навального запідозрили в порушенні авторських прав і створенні вірусів

Що саме зробив опозиціонер, у документі не уточнено.

Голову штабу Навального запідозрили в порушенні авторських прав і створенні вірусів
Леонид Волков
Фото: Wikipedia

Голову передвиборного штабу російського опозиціонера Олексія Навального Леоніда Волкова запідозрили в порушенні авторських прав і створенні шкідливих комп'ютерних програм.

Про це він написав у своєму

"Твіттері", опублікувавши фотографію розпорядження красноярського управління МВС про обшук у міському штабі Навального.

Там сказано, що в красноярське МВС надійшла інформація про порушення Волковим авторських прав (частина третя статті 146 КК РФ) і створення ним шкідливих комп'ютерних програм (стаття 273 КК РФ). Рапорт про це написав старший оперуповноважений управління з економічної безпеки і протидії корупції на прізвище Сурнаєв. Що саме зробив Волков, в документі не уточнено.

Розпорядження про обшук у красноярському штабі підписано начальником регіонального управління МВС Геннадієм Березіним 11 липня. Обшук у приміщенні почався вранці 12 липня. У рамках обшуку, згідно з розпорядженням поліції, відбудеться огляд, у тому числі «робочих місць, сейфів, шаф, сумок, персональних комп'ютерів». Також буде вилучено обладнання, документи та інші матеріали, які можуть свідчити про порушення закону.

Обшуки в регіональних штабах Навального під різними приводами проводять від початку липня. Під час них поліція вилучає агітаційні матеріали, переважно листівки і газети, щоб перевірити їх на екстремізм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram