ГоловнаСвіт

На Трампа подали в суд через блокування користувачів у Twitter

Американського лідера звинувачують у порушенні першої поправки Конституції США.

На Трампа подали в суд через блокування користувачів у Twitter
Трамп
Фото: EPA/UPG

Семеро користувачів мікроблогу Twitter подали в суд спільний позов проти президента США Дональда Трампа, в якому звинуватили його в порушенні першої поправки Конституції США, яка гарантує свободу слова.

Про це повідомляє BBC.

"Позов було подано інститутом Knight First Amendment, групою свободи слова в Колумбійському університеті", - йдеться в повідомленні.

За словами сімох заявників, їхні облікові записи були заблоковані президентом або його помічниками після того, як вони глузливо або критично відповіли на твіти Трампа. Як відомо, користувачі Twitter не можуть бачити або відповідати на твіти з облікових записів, які блокують їх.

Згідно зі скаргою, блокуючи цих осіб, Трамп заборонив їм приєднатися до онлайн-бесіди. Відзначають, що подібне є спробою "придушити інакомислення" в громадському форумі - і є порушенням першої поправки Конституції США, яка гарантує свободу слова.

"Перша поправка може бути застосована до інтернет-форуму так само, як вона застосовується до міських зборів або відкритих засідань шкільних рад", - стверджує Джаміль Джаффер, виконавчий директор Knight First Amendment Institute.

За його словами, Білий дім діє незаконно, коли видаляє людей із цього форуму просто тому, що вони не згодні з президентом. Він вважає, що сторінка американського лідера в Twitter стала "важливим джерелом новин та інформації про уряд".

Нагадаємо, керівника Twitter не запросили на зустріч із Трампом через відмову створити емодзі проти Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram