ГоловнаСвіт

Білий дім прокоментував інформацію про зустріч сина Трампа з юристом із РФ

"Зустріч була дуже короткою і не мала жодних наслідків".

Білий дім прокоментував інформацію про зустріч сина Трампа з юристом із РФ
Дональд Трамп-младший
Фото: EPA/UPG

У Білому домі заявили, що протягом президентських передвиборних кампаній люди дзвонять у штаби кандидатів і пропонують компромати на їхніх суперників.

Про це заявила представник Білого дому Сара Сандерс, коментуючи інформацію про зустріч сина Дональда Трампа в Нью-Йорку з російським юристом за кілька місяців до президентських виборів у США після того, як та пообіцяла надати компромат на кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

За словами Сандерс, зустріч була дуже короткою і не мала жодних наслідків.

"Чесно кажучи, є сенс у тому, щоб звернути увагу на Національний комітет Демократичної партії, який координував вивчення опозиції безпосередньо з українським посольством. Це не звинувачення, це офіційно задокументована дія. Тож якщо ви шукайте приклад кампанії, яка координує свої дії з іншими країнами або іноземним джерелом, подивіться на Нацкомітет Демпартії, який дійсно координував вивчення опозиції з українським посольством. І наскільки мені відомо, ні в кого в цій кімнаті не було великих проблем із цим", - пояснила представниця Білого дому.

Разом із тим Сандерс зазначила, що єдиним недоречним моментом зустрічі Трампа-молодшого з юристом з РФ вона вважає те, що "люди здійснили витік інформації про зустріч після того, як вона була добровільно викрита". "Тут я також хотіла б додати, що Дональд Трамп-молодший зробив заяву про це, Рада президента з питань зовнішньої політики зробила заяву про це, а тепер і я, і я не збираюся більше нічого додавати".

Нагадаємо, твердження про змову між командою Трампа і російською владою під час американської передвиборної кампанії переслідують нового президента США всі перші п'ять місяців його перебування на цій посаді.

Зараз ФБР і Конгрес США розслідують можливе втручання Росії в президентську кампанію в Сполучених Штатах і намагаються зрозуміти, чи вступили якісь члени команди Трампа у змову з Кремлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram