ГоловнаСвіт

Конгресмени США виступили проти співпраці з РФ у питаннях кібербезпеки

У Білому домі заявили, що Росія становить кіберзагрозу для США.

Конгресмени США виступили проти співпраці з РФ у питаннях кібербезпеки
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Кілька американських конгресменів у Сенаті і Палаті представників виступили проти створення спільної з Росією робочої групи з питань кібербезпеки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американські ЗМІ.

Член Палати представників, демократ Дон Беєр, зокрема, виніс на розгляд Конгресу поправку до проекту військового бюджету США на 2018 фінансовий рік, яка не дозволить Пентагону виділяти кошти на те, щоб "ділитися розвідувальними даними, інформацією, обладнанням, співробітниками і можливостями". Ця поправка спрямована на блокування будь-якої угоди з Росією про кібербезпеку.

Також з критикою домовленості між президентами США і Росії про створення робочої групи, досягнутої на полях саміту G20 у Гамбурзі, виступили сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем.

"Я впевнений, що Володимир Путін буде активно підтримувати цю ідею, оскільки займається хакерством", - заявив Маккейн в ефірі телеканалу CBS.

Грем і собі відгукнувся про домовленість: "Це не найдурніша ідея з тих, з якими я стикався, але вона близька до цього".

Сам Дональд Трамп минулої неділі написав у своєму "Твіттері", що створення групи дозволить забезпечити, щоб "вибори були захищені від втручання хакерів і інших поганих явищ". Однак пізніше він зазначив: "Те, що я і президент Путін обговорювали створення структури з питань кібербезпеки, не означає, що я вважаю, що це відбудеться насправді".

Представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що Росія становить кіберзагрозу для США.

"Так, ми визнаємо, що Росія є кіберзагрозою, але ми також визнаємо необхідність розмовляти зі своїми противниками", - сказала вона.

Нагадаємо, під час саміту G20 президенти Володимир Путін і Дональд Трамп докладно обговорили питання про втручання Росії у вибори президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram