ГоловнаСвіт

Washington Post повідомила про причетність російських хакерів до атаки на АЕС у США

Хакери намагалися проникнути в бізнес-систему американських електростанцій.

Washington Post повідомила про причетність російських хакерів до атаки на АЕС у США
Фото: static2.gooddays.ru

До атак на американські атомні електростанції в червні причетні хакери, пов'язані з урядом Росії.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в американському уряді.

За їх словами, кібератака не торкнулася мережі управління АЕС. Хакери намагалися проникнути в бізнес-систему станцій, в якій, зокрема, міститься інформація про персонал та адміністративні дані. Також джерела видання повідомляють, що метою кібератаки цілком могла бути перевірка систем американських АЕС на міцність. WP не виключає, що атака може повторитися, і вона буде більш руйнівною.

Крім того, два джерела видання повідомили, що Агентство національної безпеки США помітило підозрілу активність з боку російського ФСБ. Офіційно в АНБ відмовилися від коментарів.

Вперше про можливу кібератаку на системи американських атомних станцій стало відомо в кінці червня. Як повідомляло агентство Рейтер, хакери намагалися проникнути в системи станцій як мінімум з травня. Спочатку про причетність Росії до цієї атаки не повідомлялося, проте 7 липня Bloomberg з посиланням на джерела повідомляло, що за атакою стоять російські хакери, які перевіряли системи атомних станцій на міцність. На роботі АЕС атака не позначилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram