ГоловнаСвіт

Суд амністував двох винних у загибелі голови Total у Москві

Судимість зняли на честь 70-річчя перемоги.

Суд амністував двох винних у загибелі голови Total у Москві
Кристоф де Маржери
Фото: azh.kz

Солнцевський суд Москви в п'ятницю, 7 липня, амністував двох фігурантів справи про аварію літака керівника компанії Total Крістоф де Маржері в аеропорту "Внуково", визнаних раніше того ж дня винними.

Водія снігоприбиральної машини Володимира Мартиненка засудили до чотирьох років, а інженера аеродромної служби Володимира Лєдєньова - до 3,5 років. Проте відразу після цього їх звільнили від призначеного покарання і зняли судимість "у зв'язку з оголошенням амністії на честь 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні", пише DW. Мартиненко і Лєдєньов ще рік тому визнали свою провину.

За версією слідства, причиною аварії 20 жовтня 2014 року літака "Фалькон" у "Внуково" і загибелі чотирьох людей, що перебували на борту, включаючи Крістофа де Маржері, став виїзд снігоприбиральної машини на злітно-посадкову смугу в результаті неузгодженості між диспетчерськими і аеродромними службами.

У справі про трагедію у "Внуково" проходять ще три фігуранти - керівник польотів аеропорту Роман Дунаєв, а також диспетчери Олександр Круглов і Надія Архипова. У березні цього року суд частково задовольнив клопотання захисту і повернув матеріали справи щодо них на дорозслідування. Підсудні перебувають під підпискою про невиїзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram