ГоловнаСвіт

Трамп назвав зустріч з Путіним приголомшливою

Tremendous - одне з улюблених слів американського президента.

Трамп назвав зустріч з Путіним приголомшливою
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп назвав приголомшливою свою зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, яка пройшла в п'ятницю на саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі.

Таким чином Трамп охарактеризував першу офіційну зустріч двох президентів під час бесіди з британським прем'єром Терезою Мей, передає Бі-бі-сі.

Очікувалося, що зустріч Трампа і Путіна займе півгодини, але президенти розмовляли понад дві години.

Після зустрічі представники обох сторін підкреслювали, що вона пройшла в дуже доброзичливій атмосфері. Проте міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон розповіли про переговори по-різному: за словами Лаврова, Трампа заспокоїли запевнення Путіна, що Росія не організовувала ніяких хакерських атак під час президентської кампанії в США; Тіллерсон ж такого не говорив.

Крім можливого втручання Росії в американські вибори, Володимир Путін і Дональд Трамп обговорили й інші теми, що породжують велику напруженість у відносинах двох країн: зокрема, конфлікт в Сирії і ситуацію в Україні.

За день до зустрічі з Путіним, виступаючи в Польщі, Трамп висловився про Росію зовсім не доброзичливо: він заявив, що закликає Росію припинити дестабілізувати Україну і підтримувати ворожі режими Сирії та Ірану, а також сказав, що Польща і США разом борються із "дестабілізаційною поведінкою" Москви.

"Приголомшливий" (tremendous) - одне з улюблених слів Трампа, які той вживає в дуже різних ситуаціях: він говорив так про перший день свого візиту до Саудівської Аравії, про свій фінансовий стан і навіть про ненависть, яку нібито несе в собі іслам. Згідно із сайтом YourDictionary, який підрахував улюблені слова Трампа, "tremendous" перебуває на 16-му місці з 20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram