ГоловнаСвіт

У Росії пройшли затримання на агітаційних "суботниках" Навального

Лише в Москві затримали 30 осіб.

У Росії пройшли затримання на агітаційних "суботниках" Навального
Фото: 66.Ru

У російських містах затримують волонтерів з газетами та іншими агітаційними матеріалами за висунення опозиціонера Олексія Навального в президенти. У ці вихідні, 8 і 9 липня, кампанія Навального мала намір влаштувати масштабну вуличну агітацію.

Затримання відбуваються зокрема в Москві: глава московського штабу Навального повідомив Російській службі Бі-бі-сі, що затримано 19 осіб. Пізніше в розмові з Інтерфаксом Микола Ляскін сказав, що затриманих вже понад 30.

Волонтерів, які агітували на вулиці, також затримали в Краснодарі, Тюмені, Іркутську.

У Новоросійську, за інформацією кампанії, одного волонтера затримали, а на іншого напав невідомий чоловік у цивільному.

У Єкатеринбурзі затримали юриста штабу Навального і вилучили листівки.

В Іжевську волонтерів, які везли агітматеріали на машині, зупинила ДПС під приводом операції "анаконда".

У Волгограді з обшуком прийшли в гараж, де зберігаються меблі штабу.

В барнаульському штабі проходить обшук, перерахували і вилучили листівки та газети.

У Санкт-Петербурзі поставлений прихильниками Навального агіткуб зник, а одного з волонтерів, який працював поруч, побили, розповідають місцеві активісти.

Є міста, в яких "суботник" прихильників Навального проходить без проблем.

Цими вихідними прихильники Навального вирішили провести "великий суботник": у 55 містах, де відкриті і працюють передвиборчі штаби Навального, активісти зібралися ставити на вулицях агітаційні куби, роздавати газети і агітувати перехожих.

Після того як акція була заявлена, в кілька регіональних штабів прийшли співробітники правоохоронних органів: вони обшукували штаби і вилучали листівки, пояснюючи це тим, що агітація до оголошення виборів незаконна.

Всюди поліцейські під різними приводами вилучали підготовлені для "суботника" агітматеріали.

Під час візиту в ніч на четвер у московський штаб кампанії Навального співробітники ОМОНу застосували силу до активіста, який там чергував, після чого він опинився в НДІ Скліфосовського зі струсом мозку.

Опозиційний політик і голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний у грудні 2016 року оголосив про намір висуватися в президенти на виборах-2018. Відтоді він веде кампанію, відкриваючи передвиборчі штаби у великих містах країни. На штаби не раз здійснювали напади ідеологічні противники Навального і провокатори, також приходила поліція. На самого Навального двічі нападали з зеленкою: через останній випадок у нього погіршився зір на одному оці, через що довелося робити операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram