ГоловнаСвіт

Меркель, Макрон і Путін обговорили Україну на саміті G20

Зустріч щодо Донбасу конкретних результатів не принесла.

Меркель, Макрон і Путін обговорили Україну на саміті G20
Фото: http://kremlin.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін обговорили шляхи врегулювання ситуації в Україні за робочим сніданком на саміті G20 у Гамбурзі.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

Меркель, Макрон і Путін підтвердили необхідність дотримання перемир'я на сході України, передає DW слова офіційного представника уряду ФРН.

Оновлення. Лідери Росії, Німеччини та Франції під час спілкування погодилися з необхідністю проведення чергової телефонної розмови в "нормандському форматі", повідомляє DW з посиланням на прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

"Є розуміння, що потрібно готувати порядок денний чергової телефонної розмови в "нормандському" форматі", - сказав він журналістам. Крім того, за словами Пєскова, "є розуміння, що потрібно вжити дієвих заходів, які привели б до реального припинення вогню на лінії зіткнення, і забезпечити відведення важкого озброєння" на Донбасі.

Президент Франції Макрон заявив після зустрічі з Меркель і Путіним: "Ми провели хорошу розмову, але процес перебуває у розвитку".

Нагадаємо, в п'ятницю Путін провів зустріч з президентом США Дональдом Трампом, на якій, серед інших питань, обговорювалася ситуація в Україні.

Німеччина, Франція, Росія і Україна - країни-учасниці Нормандського формату переговорів з врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram