ГоловнаСвіт

У першу добу перемир'я війська Асада застосовували артилерію і танки, - The Times

Режим Асада офіційно не приєднався до угоди про перемир'я.

У першу добу перемир'я війська Асада застосовували артилерію і танки, - The Times
Танк сирийской армии
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці звинувачують урядові війська президента Башара Асада в порушенні режиму припинення вогню на південному заході країни, який було погоджено США, Росією і Йорданією і почав діяти менш ніж 24 години тому.

Режим Асада офіційно не приєднався до угоди про перемир'я, повідомляє The Times

"Незалежні спостерігачі заявили, що режим припинення вогню вчора порушували принаймні шість разів. Вони також додали, що в провінціях Дераа і Кунейтра помітили використання артилерії і танків", - ідеться в повідомленні.

Представник повстанців заявив, що сили режиму напали на позиції "Вільної сирійської армії" в східній околиці міста Ес-Сувейда.

Крім цього, як повідомляє AFP, у понеділок війська Асада провели атаки на повстанські групи "Левів Східної армії" і "Сили Ахмада аль-Абдо" в однойменній провінції Ес-Сувейда.

За твердженням правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), боротьба за серію пагорбів і сіл у провінції тривала і у вівторок.

Голова SOHR Рамі Абдельрахман повідомив також, що в місті Деррі в однойменній провінції впали два снаряди. Ніхто не загинув.

Як повідомляли напередодні, Всесвітній банк оцінив збиток від війни в Сирії на більш ніж $220 млрд. З початку конфлікту в березні 2011 року загинуло понад 320 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram