ГоловнаСвіт

ФСВП попросила суд замінити умовний термін Навального на реальний

Заява з проханням відправити засновника ФБК у колонію надійшла до суду, але рішення наразі не прийнято.

ФСВП попросила суд замінити умовний термін Навального на реальний
Навальный
Фото: EPA/UPG

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) попросила суд скасувати умовне покарання політику Олексію Навальному і відправити його в колонію.

Про це повідомляє РИА Новости

На адресу Симоновського суду надійшла заява про скасування умовного терміну Навальному, повідомив прес-секретар суду Віктор Васильєв.

"Її зареєстровано, але процесуальне рішення щодо неї - про прийняття або відмову в прийнятті до розгляду - поки не ухвалено", - додав він.

Він не уточнив, у рамках якої саме справи ФСВП просить посилити покарання. У Симоновському суді "Дождю" повідомили, що дату слухання призначать пізніше. Суддею виступить Світлана Туманіна.

У липні 2013 року Кіровський обласний суд визнав Олексія Навального і підприємця Петра Офіцерова винними в розкраданні майна підприємства "Кіровліс". Суд засудив Навального й Офіцерова до п'яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно і 500 тис. рублів штрафу. Наступного дня після винесення вироку суд відпустив фігурантів справи під підписку про невиїзд. У жовтні того ж року Кіровський обласний суд замінив реальні терміни Навальному й Офіцерову на умовні.

Крім того, Олексій Навальний є фігурантом ще однієї справи. У грудні 2014 року політика і його брата Олега Навального визнали винними в розкраданні в особливо великому розмірі коштів компанії "Ів Роше". Олег Навальний отримав 3,5 року колонії загального режиму, Олексій Навальний - 3,5 року умовно. ФСВП вимагала замінити умовний термін Олексію Навальному на реальний, але суд відмовлявся.

На початку липня ФСВП виписала Олексію Навальному письмове попередження про ймовірне скасування умовного терміну за цими кримінальними справами. Попередження було пов'язане з останнім адміністративним правопорушенням на мітингу 12 червня. Співробітники ФСВП приходили до Навального у спецприймальник, де він відбував покарання.

ФСВП може звернутися до суду в разі наявності двох і більше адміністративних порушень. З початку цього року політика притягували до адміністративної відповідальності двічі. Після акції 26 березня його заарештували на 15 діб, а після мітингу 12 червня - на 25 діб

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram