ГоловнаСвіт

Німеччина попросила у ЄС допомоги в розслідуванні заворушень у Гамбурзі

У Гамбурзі в камерах попереднього ув'язнення перебуває 51 затриманий під час заворушень.

Німеччина попросила у ЄС допомоги в розслідуванні заворушень у Гамбурзі
беспорядки в Гамбурге
Фото: EPA/UPG

Влада Німеччини попросила європейських колег про допомогу в розслідуванні заворушень у Гамбурзі минулого тижня під час саміту "Великої двадцятки" (G20), в ході яких затримали громадян восьми країн.

Про це у вівторок пише видання Zeit

"Міністр юстиції хоче допомоги своїх колег в ЄС, щоб швидко знайти відповідальних за безлади в Гамбурзі. Підозрювані з восьми країн сидять у камерах попереднього ув'язнення", - йдеться в статті.

У цей час у Гамбурзі в камерах попереднього ув'язнення сидить 51 затриманий під час заворушень. Окрім німців, це громадяни Франції, Італії, Іспанії, Нідерландів, Швейцарії, Австрії та Росії. Поліція міста створила спеціальну комісію для розшуку та притягнення до відповідальності винних у скоєнні насильства і "тих, хто за ними стоїть".

До колег звернувся глава міністерства Хайко Маас. Він зазначив, що в розпорядженні є велика кількість фото- та відеоматеріалу, який зараз аналізують, і в цьому дуже допомогло б сприяння європейських компетентних органів. До того ж, поліція звернулася до громадян із закликом надавати зроблені ними записи заворушень, які можуть допомогти впізнати бузотерів.

Також Маас хотів би швидкого задоволення на європейському рівні німецьких ордерів на арешт підозрюваних осіб. 

За словами міністра, зміцнення співпраці відповідає інтересам усіх сторін, оскільки допоможе запобігти відвідуванню "європейськими туристами-погромниками наступного саміту в іншій країні".

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, своєю чергою, порівняв погромників із неонацистами та ісламськими терористами. "Вони не були учасниками протесту. Це були кримінальні анархісти", - наголосив де Мезьєр.

Нагадаємо, що під час заворушень у Гамбурзі, які тривали декілька днів і ночей, було спалено велику кількість автомобілів, розграбовано декілька магазинів, вибито шибки в будинках, вирвано бруківку з вулиць. Поранення під час сутичок отримали 476 поліцейських.

Саміт G20 проходив у Гамбурзі 7-8 липня. Для забезпечення порядку в місто було стягнуто понад 20 тиc. правоохоронців.

Як повідомляли напередодні, на думку старшого директора програм із берлінського Фонду Маршалла "Німеччина-США" Йорга Форбріга, заворушення на вулицях Гамбурга зіграли на руку Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram