ГоловнаСвіт

У китайському інтернеті заборонили показувати "недостатньо соціалістичний" контент

Нові обмеження повинні спонукати інтернет-спільноту "зосередитися на народі, просувати соціалістичні цінності і китайську культуру".

У китайському інтернеті заборонили показувати "недостатньо соціалістичний" контент

У Китаї урядова група Netcasting Services Association опублікувала нові правила, що стосуються аудіовізуального контенту в інтернеті.

Тепер онлайн-майданчики зобов'язані наймати декількох "професійних цензорів", які будуть переглядати фільми, відео, мультфільми, документальне кіно, спортивні та освітні програми, пише The Verge

За даними Channel News Asia, цензори, яких у кожного сайту має бути не менш ніж три, також будуть переглядати прямі трансляції, щоб не допустити демонстрації гомосексуалістів, повій і наркоманів.

Цензори повинні переглядати всі стріми від початку до кінця і вирізати фрагменти, які не відповідають "правильним політичним і естетичним стандартам", - йдеться в регламенті.

Зазначається, що обмеження повинні спонукати інтернет-спільноту "зосередитися на народі, просувати соціалістичні цінності і китайську культуру".

Як писав Mashable, Китай виділяє величезні ресурси для відстеження політично чутливого контенту в соціальних мережах, моніторингу онлайн-майданчиків за ключовими словами. Потокові відео цензурувати набагато важче. Тому в червні уряд Китаю заборонив найбільшим в країні сайтам - Sina Weibo (аналог Twitter), iFeng.com і ACFUN - прямі відео- та аудіотрансляції.

Як вказує Channel News Asia, влада Китаю продовжує політику посилення веб-цензури. У країні давно недоступні Facebook, YouTube і Twitter, а також інші популярні в світі ресурси. З 2003 року в КНР діє файрвол - глобальна система фільтрації інтернету.

Нагадаємо, що 26 липня у Китаї заборонили публікувати новини без схвалення держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram